Skip to main content

El programa d’assessorament i defensa jurídica JURIMM per a persones amb problemes de salut mental arriba als 500 casos atesos des de la seva creació el febrer de l’any 2010. Aquest projecte els ofereix informació i assessorament en qüestions civils, penals i laborals de forma personalitzada. A més, ofereix la defensa d’un procediment en el cas que la persona s’hagi vist involucrada en un acte il·lícit de caire civil, penal o laboral. El servei també s’adreça als seus familiars, que sovint es veuen involucrats en la presa de decisions importants en favor de la persona afectada.

Aquest programa neix d’un conveni entre Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) per oferir expertesa i sensibilitat en l’àmbit jurídic cap a persones amb problemes de salut mental. Al llarg de la seva història han ofert els seus serveis nou advocats (set advocats civils, un advocat laboral i un advocat penal).

Wilan Kao, coordinadora del JURIMM, explica una part com important de les consultes d’aquest servei són les figures de protecció, com la tutela i la curatela. Altres dubtes que arriben al servei són aclarir qüestions relacionades amb els drets d’una persona amb problemes de salut mental, el testament, el carnet de conduir i les separacions, entre d’altres. Pel que fa a actes il·lícits hi ha molt poques preguntes.

“La difusió del projecte fa que cada vegada més ens derivin casos des d’altres dispositius assistencials com centres d’atenció primària, centres de salut mental per adults, hospitals de dia, centres d’atenció i seguiment a les drogodependències o unitat d’aguts i subaguts”, diu Kao.

De moment el programa JURIMM està molt focalitzat a Barcelona però es preveu estendre’l a tot el territori a través dels Espai Situa’t, un punt d’informació i assessorament específic sobre el trastorn mental a tota la ciutadania. Qualsevol persona amb un problema de salut mental pot sol·licitar aquest servei a través de la Federació SMC, de l’associació de familiars i afectats del seu territori o per derivació d’algun servei en salut mental al qual estigui vinculat.

Per qualsevol consulta podeu contactar:

Federació Salut Mental Catalunya
Tel. 93 272 14 51
Horari d’atenció telefònica dimarts i dijous de 9h a 13h
espaisituat@salutmental.org

Ir al contenido