“Activa’t per la salut mental” és un projecte de la Federació Salut Mental Catalunya i la Generalitat de Catalunya, al qual s’hi ha incorporat posteriorment VEUS (Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a persona) i compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, i diferents Diputacions. S’imbrica en una iniciativa del Departament de Salut en la Definició de la cartera de Serveis de Salut Mental i Addiccions i forma part ara del Pla Integral de Salut Mental que impulsa el Govern amb el sector de la salut mental.

L’equip directiu del projecte el formen representants de la Federació Veus, del Departament de Salut, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i de la Federació Salut Mental Cata­lunya.

 

 

El projecte aprofita l’experiència obtinguda de diversos recursos existents, entre ells el programa PROENFA de psicoeducació per a familiars elaborat per la Fundació Panacea, i serveis desenvolupats per la Federació Salut Mental Catalunya.

Aquestes bones pràctiques es consoliden en una única estructura sòlida o circuit, que permet una atenció integral.

Junts per al desenvolupament d’un projecte de pilotatge que culmini en la consolidació d’un servei únic en la cartera de serveis