Skip to main content

Justament. Assessorament en drets i salut mental és un servei d’assessorament jurídic que dona resposta a les necessitats d’assessorament legal específiques del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental. També s’adreça als seus familiars, que sovint s’han d’implicar en la presa de decisions importants.

El servei aplega l’expertesa de juristes i professionals de la salut mental, comptant amb la col·laboració de diversos juristes independents i d’agrupacions professionals, com és el cas de Col·lectiu Ronda.

Ofereix assessorament previ a qualsevol acció o decisió que s’hagi de prendre en l’àmbit jurídic, defensa legal en cas que la persona afectada s’hagi vist involucrada en actes il·lícits de caire civil o penal i requereixi d’una assistència especialitzada, i defensa en situacions de vulneració dels drets de la persona afectada.

Disposem de col·laboradors amb atenció presencial a les ciutats de Barcelona, Lleida i Girona (es preveu apmpliar el servei a Tarragona al 2020), i tots ells ofereixen la possibilitat d’assessorament per telèfon o videoconferència en aquells casos que hi hagi dificultats pel desplaçament.

Com accedir al servei

Per accedir a Justament cal adreçar-se a l’Espai Situa’t del territori corresponent, on els tècnics faran una primera entrevista d’acollida, informaran i orientaran a la persona, i valoraran si la petició ha de ser adreçada al servei d’assessorament jurídic o resolta per una altra via (justícia gratuïta, serveis sanitaris o socials, gestor, notari, servei de mediació…) i, en cas que sigui necessari, demanar informació i documentació complementària que faciliti la posterior tasca dels juristes.

Les entrevistes amb els professionals de l’Espai Situa’t i la primera visita amb el gabinet legal són gratuïtes (estan finançades per la Federació Salut Mental Catalunya). En cas de fer un encàrrec professional als juristes, la persona rebrà un pressupost del cost del procediment, amb possibilitat de facilitats de pagament en aquells casos que sigui necessari.

L’Espai Situa’t

L’Espai Situa’t és el servei d’acollida, informació, atenció, orientació i suport del projecte Activa’t per la salut mental, gestionat per la Federació Salut Mental Catalunya.

Compta amb un equip de professionals que realitza l’atenció i seguiment a les peticions d’assessorament:

  • Recollida d’informació
  • Valoració de necessitats
  • Avaluació tècnica de la petició
  • Derivació als serveis comunitaris
  • Acompanyament durant el procés


Contacta amb Justament. Assessorament en drets i salut mental:

Pots contactar directament en l’Espai Situa’t més proper al teu territori:

Barcelona Ciutat – Àrea esquerra i litoral: Sants Montjuïc, Ciutat Vella, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí, Eixample (Antiga i Nova Esquerra Eixample, Sant Antoni), i Hospitalet de Llobregat

espaisituat@salutmental.org
Tel. 93 272 14 51

Espai Situa’t Demarcació Girona
girona@activatperlasalutmental.org
Tel. 972 21 89 32

Espai Situa’t Catalunya Central-Anoia
igualada@activatperlasalutmental.org
Tel. 93. 801 90 58

Espai Situa’t Catalunya Central-Bages
manresa@activatperlasalutmental.org
Tel. 93 876 25 08

Barcelona Ciutat – Àrea dreta i nord: Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Gràcia i Eixample (Sagrada Família, Fort Pienc i dreta Eixample)
noubarris@activatperlasalutmental.org
Tel. 93 408 72 75

Espai Situa’t Vallès Occidental
sabadell@activatperlasalutmental.org
Tel. 93 727 48 40

Espai Situa’t Barcelonès Nord
gramenet@activatperlasalutmental.org
Tel. 638 87 05 25

Espai Situa’t Baix Llobregat
santboi@activatperlasalutmental.org
Tel. 936 351 237

Espai Situa’t Camp de Tarragona
tarragona@activatperlasalutmental.org
Tel. 977 22 45 23

Espai Situa’t Terres de l’Ebre
terresdelebre@activatperlasalutmental.org
Tel. 977 89 40 56 (Tortosa) 977 261 823 (Amposta)

Espai Situa’t Garraf
vilanova@activatperlasalutmental.org
Tel. 93 816 90 34

 

Programa amb el suport de:

LogoAjuntamentComunicacioFlotant2013

 

 

 

Ir al contenido