Skip to main content

L’Activa’t per la salut mental va estar present el 9 de juliol del 2021 a la segona jornada del 3r Congrés de l’Acció Social, que es va fer a la Universitat de Vic. Les professionals del projecte Cristina Conejo i Alba de la Torre van participar en dues de les sessions paral·leles que van tractar sobre «Acció comunitària en temps de pandèmia Covid-19» i «Suports per a l’autodeterminació i autonomia personal«.

Cristina Conejo va presentar l’experiència de l’Activa’t per adaptar-se a l’any de pandèmia i mantenir els programes i accions per promoure l’empoderament i la recuperació en salut mental. Per la seva part, Alba de la Torre va presentar els programes de suport mutu i va posar de relleu la importància dels GAM com a programa clau en el model comunitari de salut mental, i més encara en la situació de crisi social i sanitària que estem vivint arrel de la pandèmia. En aquest sentit, la situació generada per la Covid-19 ha evidenciat que el suport mutu és essencial i que els GAM són una eina valuosa per contribuir al benestar de la comunitat i enfortir el teixit comunitari i les xarxes de suport social que cal promoure i reforçar.

El congrés Inclusió.cat va comptar els dies 8 i 9 de juliol amb la participació de més de 400 persones, de manera presencial i en format per streaming, i va realitzar diferents sessions plenàries i paral·leles entorn al lema de les jornades «Serveis socials i acció comunitària: promoció i prevenció«.

Ir al contenido