Skip to main content

L’aliança permetrà seguir fomentant el treball comunitari per a la promoció dels Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional

Arran de l’arribada de la Covid-19, la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va impulsar els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) per al benestar emocional, que van néixer amb la voluntat de generar i promoure xarxes de suport mutu. En aquest context d’emergència social i sanitària, era necessària una resposta per ajudar a pal·liar el malestar emocional de la població que no estava familiaritzada amb problemes de salut mental i que va començar a patir afectacions emocionals i d’altres conseqüències.

Amb la col·laboració del Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE), vam dur a terme, ja en el 2021, una avaluació externa de la iniciativa dels GAM per al Benestar Emocional amb l’objectiu de promoure la seva creació i millorar el seu funcionament. D’aquesta avaluació se’n va extreure l’informe d’Avaluació del projecte de promoció dels GAM per al Benestar Emocional.

El passat 12 de maig vam celebrar la Jornada Impuls i Promoció dels Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional (IMPROGAM), en col·laboració amb el CAPSBE, on vam presentar tot el procés comunitari en l’impuls i promoció dels GAM per al benestar emocional, així com els resultats de l’avaluació realitzada conjuntament.

El nou conveni de col·laboració amb el CAPSBE permetrà seguir fomentant, de manera conjunta, el treball en xarxa i comunitari per a la promoció dels Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional.

Què són els GAM per al Benestar Emocional?

Els Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional són espais d’escolta, comprensió i suport mutu, on diverses persones que comparteixen un mateix problema, dificultat o preocupació es reuneixen per intentar superar o millorar la seva situació. L’acompanyament mutu permet el suport entre iguals i participar en un GAM connecta les persones amb altres que han passat per situacions o reptes de vida similars.

Més informació