Skip to main content

Durant els mesos d’octubre i novembre, s’han dut a terme tres edicions del Prospect arreu del territori, en format presencial, online i híbrid

 

Formació Prospect Tàrrega Octubre 2022

Del 24 d’octubre al 2 de novembre es va celebrar en format híbrid la formació en empoderament Prospect a Tàrrega, enmarcada dins el projecte Activa’t per la Salut Mental.

Aquesta edició, que ha estat organitzada des dels Espai Situa’t de Lleida i Pirineu Lleida, s’ha realitzat en format híbrid (presencial i online), essent únicament el Mòdul per Professionals el que s’ha impartit de manera presencial a Tàrrega.

En total van participar 33 persones en aquesta formació.

Mòdul per a persones amb experiència pròpia

Els dies 18, 20, 25 i 27 d’octubre es va desenvolupar el mòdul per a persones amb experiència pròpia, tenint com a objectiu general establir/reforçar les bases per a la recuperació i integració social.

El mòdul va comptar amb 7 participants.

Mòdul per a famílies

Els dies 24, 25, 26 i 27 d’octubre es va desenvolupar el mòdul per a familiars, tenint com a objectiu afavorir la recuperació de la confiança en un mateix, i reconèixer i aprofitar recursos interns i externs per millorar la qualitat de vida.

El mòdul va comptar amb 8 familiars.

Mòdul per a professionals de la salut i l’atenció social

El mòdul específic per a professionals de la salut i l’atenció social es va dur a terme els dies 24 i 28 d’octubre i va comptar amb 13 professionals. Es va realitzar de forma presencial a Tàrrega, a la biblioteca Germanes Güell.

Aquest mòdul va comptar amb participants provinents del Club Social de Tàrrega, del Club Social Pallars, del Club Social de Lleida, la Seu d’Urgell, d’Alba Jussà, del SRC de Tàrrega, del SRC de Lleida, del SRC de Balaguer, del Xarxa Joves de Lleida, de l’Associació Salut Mental La Noguera, de l’Associació Salut Mental Ponent, l’associació salut mental Pallars, de l’Associació Visual TEAF, de la Fundació Tutelar Terres de Lleida i del Departament de Salut.

Mòdul Comú

El dia 2 de novembre, com a cloenda del programa, es va celebrar el mòdul comú. En aquesta acció formativa van participar els tres col·lectius: persones amb experiència pròpia, familiars i professionals de la salut i l’atenció social, tenint com a objectiu general millorar la comunicació entre tots els col·lectius.

Valoracions de les persones participants

Compartim alguns comentaris de les persones participants de la formació:

«Marxo més feliç.» (Primera persona)
«Necessitem mes formació i accessibilitat a la informació sobre els recursos que ofereix el departament.»
(Familiars)
«Mha encantat el fet de compartir, parlar escoltar casos semblants.»
(Familiars)
«Felicitar-vos perque ha sigut molt enriquidor.» (Professionals)
«Les dinàmiques han estat super útils. Moltes gràcies!
» (Professionals)

 

Formació Prospect Tarragona Novembre 2022

Del 2 al 14 de novembre es va celebrar en format híbrid la formació en empoderament Prospect a Tarragona.

El mòdul de primera persona es va realitzar en format online, els mòduls de familiars i professionals es van impartir en un espai cedit pel Centre Cívic Bonavista i el comú, en el Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau. En total van participar 25 persones: 5 en primera persona, 8 familiars i 12 professionals.

Les associacions viculades a aquesta edició van ser Associació Ment i Salut la Muralla, Fundació Pere Tarrés i Associació Salut Mental Dr.Tosquelles.

Al mòdul de professionals van participar Fundació Pere Tarrés, Institut Pere Mata, Serveis Socials de Tarragona i Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Valoracions de les persones participants

Compartim alguns comentaris de les persones participants de la formació:

“Que esto no acabe nunca, Gracias!” (Primera persona)
“Ha estat molt positiu per a mi.” (Familiar)
“Me he sentido muy a gusto, arropada y atendida. El espacio muy adecuado.”
(Familiars)
“Muy satisfecho con la formación, ojalá más espacios así.” (Professional)
“Donar les gràcies per dur a terme aquestes propostes, i felicitacions per la tasca que feu.”
(Professional)

 

Formació Prospect Catalunya General 2022

Del 21 al 30 de novembre es va celebrar en format online la formació en empoderament Prospect per a participants de tota Catalunya.

Tant al mòdul per participants en 1a persona com al mòdul de familiar van assistir 8 perssones i al mòdul per a professionals hi va haver 11 participants.

Valoracions de les persones participants

Compartim alguns comentaris de les persones participants de la formació:

«Ha estat molt enriquidor» (Primera persona)
«Muy interesante el grupo de madres luchadoras.» (Familiar)
«Ha estat molt enriquidor en l’aspecte personal, informatiu i formatiu. Moltes gràcies.» (Familiar)

Per part dels i les familiars es valora molt positivament el grau de consiferació que han tingut les aportacions de cada professional al grup. S’han sentit escoltades i tingudes en compte.

 

El voluntariat, una peça indispensable del programa Prospect

Volem agrair la facilitació de les persones voluntàries que fan possible el programa d’empoderament en salut mental gràcies a la seva implicació i el valor de la seva experiència. El programa formatiu Prospect es fa en col·laboració amb la Confederación Salud Mental España i no seria possible sense l’equip de persones voluntàries que hi posen l’ànima.

 

Prospect, el programa d’empoderament de l’Activa’t per la salut mental

El programa Prospect correspon a la tercera fase del circuit de l’Activa’t, oferint espais de comunicació entre els tres agents implicats. Aquest programa parteix de la idea que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies tenen el dret d’exercir una participació més activa en els processos de recuperació i millora de la seva qualitat de vida; participació que es considera un dret inherent a la seva condició de ciutadans.

El programa es desenvolupa en format grupal, distingint grups de familiars o persones cuidadores, persones amb trastorn mental i professionals de la salut mental, en un bloc de formació continuada que abasta tres mòduls de formació per a cada grup i un mòdul comú.

Tota la informació sobre el Prospect

Ir al contenido