Skip to main content

La Federació Salut Mental Regió de Múrcia va organitzar, del 20 al 22 de setembre, la formació Prospect, adreçada a consolidar els drets de les persones amb problemes de salut mental, així com desenvolupar la participació i l’empoderament en els processos de recuperació, que va comptar amb la participació de 45 persones en la seva primera edició

Durant els dies 20, 21 i 22 de setembre, Múrcia va acollir la primera edició de la formació Prospect a la seva regió. La Confederación Salud Mental España va demanar la col·laboració de la Federació Salut Mental Catalunya per tal de facilitar-hi els mòduls de primera persona i de professionals de la formació, que va desenvolupar-se amb sessions presencials celebrades a l’hotel Sercotel Amistad Murcia.

En aquest sentit, volem destacar l’important paper de dues voluntàries facilitadores del nostre equip, Lurdes da Costa i Alba Muntadas, així com dues professionals de l’Activa’t, Geni Ustrell i Judith Gràcia, que van desenvolupar aquesta tasca. El tercer mòdul, el de familiars, va ser facilitat per dues persones familiars provinents d’Andalusia i d’Extremadura.

Èxit de participació

Un total de 45 persones van participar en aquesta formació Prospect, dividits de la següent manera:

  • 15 persones en primera persona, que van compartir les seves vivències i perspectives.
  • 15 familiars, oferint un important punt de vista des de la perspectiva familiar.
  • 15 professionals, provinents d’associacions responsables de gestionar recursos concertats segons la Llei de la dependència: centres de dia, serveis residencials, pisos tutelats, serveis de promoció de l’autonomia personal, etc. A més, molts d’ells ofereixen una àmplia gamma de serveis, com assistència personal, acompanyament integral, suport familiar, inserció laboral, centres especials de treball, activitats de lleure, entre d’altres. Aquest grup divers i compromès incloïa directores d’associacions, coordinadores d’equip, treballadores socials, psicòlogues, educadores socials, una infermera i una pedagoga.

Un gran pas cap a la millora de la salut mental a la regió de Múrcia

Les participants d’aquesta edició seran les persones formadores que ajudin a tot el moviment associatiu de la regió a trencar el cercle d’aïllament social de les persones amb problemes de salut mental, despertant les habilitats necessàries per a saber conviure amb aquest problema de salud i recuperar la qualitat de vida.

Tal i com va afirmar Pilar Morales, presidenta de la Federación Salud Mental de la regió de Múrcia: “Estem contentes de dur a terme per fi el programa Prospect a la regió de Múrcia. L’objectiu és comptar amb persones formadores com a facilitadores que puguin implantar el programa a les entitats per fomentar l’empoderament de les persones amb problemes de salut mental”.

Aquesta formació Prospect ha estat un èxit i un pas important cap a la millora de la salut mental a la regió de Múrcia. Agraïm a totes les persones i organitzacions que han fet possible aquesta iniciativa. Continuarem treballant junts per aconseguir un futur més saludable i inclusiu per a tothom.

El programa Prospect

Prospect és fruit de diversos anys de treball i investigació d’EUFAMI en estreta col·laboració amb entitats especialitzades en formació i empoderament, així com de 16 organitzacions de 12 països europeus, com ara la Confederació Salut Mental Espanya.

Presenta un alt caràcter innovador, recull bones pràctiques de tots els països implicats i està destinat a totes aquelles persones en contacte amb els problemes de salut mental, ja sigui perquè hi viuen, perquè són familiars o amics o perquè són professionals vinculats, d’un o altra manera, amb els problemes de salut mental.

Més informació

 

Amb el suport de:

   

Ir al contenido