Skip to main content

Durant els mesos de maig i juny, s’han realitzat noves edicions de la formació en empoderament en salut mental al territori català

Formació Prospect a Tarragona

Durant el mes de maig hem dut a terme una nova edició de formació Prospect en format híbrid a Tarragona, amb el mòdul en primera persona online i la resta de mòduls en format presencial. El Centre Cívic Bonavista va ser l’espai que va acollir els mòduls de familiars i professionals, mentre que el mòdul comú es va dur a terme al Teatret del Serrallo. Aquesta formació ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

En total, hi ha participat 40 persones: 15 en primera persona, 10 familiars i 15 professionals.

Les persones que han participat als mòduls de primeres persones i familiars provenien de l’Associació Ment i Salut La Muralla, l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, l’Associació de Famílies Abusos Sexuals Infantils Tarragona i l’Associació Ajut per la Hiperactivitat i Dèficit d’Atenció de Terres de l’Ebre. Pel que fa al mòdul de professionals, aquests provenien de la Fundació Pere Tarrés, l’Institut Pere Mata, els Serveis Socials de Tarragona, l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, el Club Social el Llorer, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ocell de Foc del territori.

Valoracions de les participants

 • Valorar molt positivament les ganes, la predisposició de tothom, facilitadors, coordinadora i els mails i trucades de recordatoris i de confirmació. Així com l’objectiu del propi curs, que trobo que és ultra positiu per nosaltres. – Participant en primera persona
 • Gràcies, gràcies i gràcies! Per tant d’amor, energia, humanitat i empatia – Participant familiar
 • Una experiència bona, poder compartir les nostres vivències i poder millorar alguna cosa apresa dels companys del curs. Gràcies! – Participant familiar
 • Gràcies perquè m’ha fet reflexionar i sé que em comprometo a fer camí – participant professional
 • Tant de bo aquesta formació la facin tots i totes les professionals que atenen a la salut mental. – Participant professional

Formació Prospect a Lleida

Durant el mes de juny la formació en empoderament en salut mental Prospect s’ha celebrat al Centre Cívic i Comunitari de Lleida, gràcies al suport del Departament de Drets Socials i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En total, hi ha participat 36 persones: 13 en primera persona, 8 familiars i 15 professionals.

Aquesta edició s’ha organitzat des dels Espai Situa’t de Lleida i Pirineu Lleida, i ha suposat la tornada a la presencialitat en la formació Prospect al territori de Lleida. Aquesta presencialitat s’ha agraït molt per totes les persones assistents per tal de poder tenir un espai en comú durant la formació.

Les participants de tots els mòduls eren heterogènies, amb històries, necessitats i expectatives diferents. Les participants provenien del Club Social de Mollerussa, de Lleida, Balaguer,  d’Alba Jussà, del SRC de Tàrrega, Tremp, Mollerussa, Balaguer i Lleida, d’ASPROS, de l’associació Salut Mental Ponent, Salut Mental Pla d’Urgell, Girasol, Intress i de Sant Joan de Déu, atenció primària de Lleida i la coordinadora d’entitats de SM i Addiccions de les terres de Lleida.

Agraïm als diferents agents del  territori la seva col·laboració en quant a difusió i participació: Associació Salut Mental Ponent, Associació Salut Mental Pallars, GSS, Alba Jussà.

Valoracions de les participants

 • Una experiència positiva a nivell personal – participant en primera persona
 • Ha superat les meves expectatives, no m’esperava que m’agradés tant – participant familiar
 • Moltes gràcies als facilitadors feu una gran tasca. – participant familiar
 • Falta difusió per tal que arribi a més familiars que ho necessitin. – participant familiar
 • Com a cuidadors és quan mica complicat disposar del temps per assistir al curs, però val la pena. He guanyat en confiança, seguretat i autoestima. Un esforç amb òptim resultat. – participant familiar
 • Una formació molt ben encarada a donar espai per reflexionar – participant professional

Gràcies a totes les persones voluntàries per fer-ho possible

Un cop més, volem agrair la tasca de facilitació de les persones voluntàries, que fan possible el programa d’empoderament en salut mental gràcies a la seva implicació i al valor de la seva experiència. Cal posar de relleu que en ambdues edicions hem pogut comptar amb persones facilitadores noves, que van fer la Formació de Facilitadors/es de Prospect els mesos de febrer i març i que durant aquestes edicions han estat fent pràctiques. Moltes gràcies també a elles per la seva implicació i per sumar en aquest equip que fem plegats!

El programa formatiu Prospect es fa en col·laboració amb la Confederación Salud Mental España i no seria possible sense l’equip de persones voluntàries que hi posen l’ànima. Gràcies!

Més informació

 

Amb el suport de:

Ir al contenido