Skip to main content

La directora d’Activa’t per la salut mental, Machús San Pío, va participar el 29 de novembre del 2017 a la III Jornada d’Immersió Estratègica del Clúster Salut Mental Catalunya, que va reunir a Terrassa a empreses i entitats per reflexionar en clau estratègica i promoure les xarxes relacionals entre els actors que conformen la salut mental.

San Pío va intervenir a la taula d’experts “Implantació dels reptes sectorials” on va tractar sobre l’adherència i vinculació en salut mental. La directora de l’Activa’t va explicar que el tractament en salut mental ha d’estar enfocat en la recuperació ja que les persones amb problemes de salut mental poden aprendre a conviure amb alguns símptomes i portar una vida plena.

La intervenció va servir també per demanar la participación de persones usuàries i familiars en la gestió i direcció dels serveis, així com el desplegament de serveis d’acompanyament a la comunitat, més enllà de les consultes, amb més suport en els casos complexes i una aposta pel suport mutú entre iguals, com en el cas del Grups d’Ajuda Mútua (GAM).

San Pío també va parlar de la medicació com un suport més en el procés de recuperació, però no necessàriament com un tractament per a tota la vida, i va destacar la importància de la voluntat de la persona per ser protagonista i agent actiu de la seva recuperació.

L’Activa’t ofereix eines als professionals per donar informació i formació, i promoure i complementar la recuperació en salut mental, de manera col·laborativa amb les entitats en primera persona i familiars.

Ir al contenido