Skip to main content

En el marc del projecte Activa’t per la Salut Mental s’està elaborant un Manual per a la Recuperació i l’Autogestió del Benestar en Salut Mental. El manual serà una eina de suport a l’autoconeixement i la recuperació, amb la intenció de que, una vegada sigui validada, es pugui utilizar des de diferents rescursos publics.

El passat 30 de maig, es va celebrar al Palau Macaya de Barcelona una Jornada de debat “La Recuperació i Autogestió del Benestar en Salut Mental” que forma part del procés consultiu dissenyat per a l’elaboració d’aquest manual. L’objectiu era donar un espai, tant a professionals com a agents dels moviments associatius en salut mental, per debatre sobre els diferents temes i eines per treballar en l’àmbit de la recuperació i l’autogestió del benestar en salut mental. Les conclusions de la Jornada debat també serviran per considerar quines són les perspectives futures de la seva implementació al nostre país.

Van participar 50 persones (entre assistents i organitzadors). A la primera part, es van presentar els resultats de la revisió de l’Estat de l’art “Models participatius per a la recuperació i l’autogestió del benestar en salut mental” i de l’Estudi qualitatiu “Conceptes i eines per la recuperació i el benestar. Significats i estratègies de les persones amb experiència de trastorn mental”. A la segona part es van crear 4 grups per reflexionar i debatre sobre: drets i recuperació, eines per preveure les recaigudes, el benestar emocional i la implementació del nou manual. La jornada va acabar amb una posada en comú per part dels diferents portaveus de cada grup.

Aquest Manual es fa amb la coordinació d’Activament Catalunya Associació i un Comité de Redacció s’encarrega de la seva revisió dels materials.

Ir al contenido