Skip to main content

El Centre Penitenciari Brians 2 va celebrar el 14 de març la primera edició de la fira d’entitats que col·laboren amb el centre, com en el cas de l’Espai Situa’t. Verónica Romero (Espai Situa’t Catalunya Central-Anoia), Ona Yáñez (ES Vallès Occidental) i Bàrbara Mitats (ES Baix Llobregat) van anar en  representació de l’Activa’t.

L’estand sobre el servei d’informació, orientació i assessorament en salut mental de l’Activa’t va rebre la visita de persones de 4 mòduls diferents de Brians 2, en una jornada amb molt bon ambient i ganes de participar de tots els assistents. Els tècnics de l’Activa’t van dinamitzar una activitat en la que es convidava als participants a reflexionar i escriure en un mural la seva resposta a la pregunta “Què es per mi la salut mental?” L’acció va animar a moltes de les persones privades de llibertat a compartir la seva experiència personal i, fins i tot, a demanar la continuïtat d’activitats grupals d’aquest tipus dintre del centre.

Les persones responsables de l’Activa’t van realitzar també una xerrada a l’auditori del centre que va registrar una participació de prop de 150 persones, entre professionals i persones internes del centre penitenciari. La presentació, que va anar a càrrec de l’Ona Yàñez i la Bàrbara Mitat, va centrar-se en el projecte Activa’t i en quatre conceptes clau: salut mental, estigma, apoderament i inclusió social. Les explicacions de les tècniques de l’Activa’t van anar acompanyades d’alguns dels vídeos del projecte i van generar moltes intervencions del públic.

Entre les conclusions de la xerrada i la participació a la Fira destaquen la necessitat de seguir lluitant perquè les persones que pateixen rebin els suports que necessiten i perquè no es discrimini a les persones per tenir un problema de salut mental.

Ir al contenido