Skip to main content

L’assessorament jurídic i els recursos per a l’atenció infanto-juvenil són les demandes més freqüents registrades al llarg dels darrers mesos a l’Espai Situa’t – Nou Barris, que ofereix informació, orientació i acompanyament sobre qualsevol aspecte relacionat amb la salut mental a l’àrea nord de Barcelona. Des de la seva posada en marxa, s’han atès 185 usuaris dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó, 49 del quals al llarg del 2016.

Aquestes dades van ser presentades en el marc de les XVI Jornades de Salut Mental de Nou Barris, que van tenir lloc a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta de Barcelona, els dies 11 i 12 de novembre passats. L’evolució de la xarxa d’atenció a la salut mental al districte durant els darrers 30 anys va ser l’eix de les ponències, que van comptar amb la participació de diferents entitats i centres sanitaris.

Com a aspectes especialment valorats del programa Activa’t, es van destacar la informació centralitzada, el temps per escolta, la perspectiva ciutadana, el contacte directe, l’especialització en trastorn mental sever, la complementarietat amb els serveis existents i l’accés a servei d’assessorament legal. Quant al nombre de participants actius, el servei Situa’t – Nou Barris ha comptat amb 41 persones als psicoeducatius; d’altra banda, 20 persones han fet la formació per a persones dinamitzadores de GAM.

Ir al contenido