Skip to main content

Activa’t per la salut mental va finalitzar les formacions en apoderament Prospect del 2020 amb cinc edicions en format online i 11 reunions de coordinació amb facilitadores, que es van adaptar a les mesures de protecció sanitària amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Volem agraïr la participació dels professionals i voluntaris que fan possible el programa d’apoderament en salut mental. El projecte de formacions Prospect és fa en col·laboració amb la Confederación Salud Mental España.

En total, les edicions del Prospect per videoconfència van reunir 214 participants: 115 en les formacions als mesos d’octubre, novembre i desembre i 99 participants a les reunions de coordinació per  a l’adaptació online del programa formatiu.

  • Demarcació de Girona: 13-19 octubre – 17 participants
  • Vallès Occidental i Oriental i Catalunya Central-Bages: 19-28 octubre – 26 participants
  • Lleida: 26 octubre-4 novembre – 25 participants
  • Tarragona: 2-16 novembre – 20 participants
  • Barcelona província: 9-23 novembre – 27 participants

Aquestes 5 edicions han estat organitzades per les tècniques referents del Projecte i han estat facilitades per 22 facilitadores Prospect: 5 professionals, 8 familiars i 9 persones en primera persona.

La reconversió de les formacions Prospect a la modalitat no presencial s’afegeix a les trobades de persones facilitadores de les formacions en apoderament durant el confinament, amb l’organització de 11 videoreunions als mesos d’abril, maig, juny i juliol, agost, setembre i octubre.

L’objectiu era analitzar la feina feta de tota aquesta adaptació al format virtual, posar en comú els aprenentatges i trobar així oportunitats i punts forts a potenciar en el futur.

El balanç de les formacions Prospect al 2020 és molt positiu, tot i l’afectació amb motiu de la pandèmia. Els dinamitzadors de Prospect van valorar la importància de la coordinació i el treball horitzontal, la participació i la complicitat per les experiències compartides.

Les trobades també van servir per parlar sobre com han viscut les persones l’experiència del confinament i per planificar les properes formacions Prospect, en funció de les limitacions marcades per la desecalada del coronavirus.

Durant els mesos d’estiu i setembre, tot l’equip Prospect va treballar en l’adaptació dels materials per poder oferir Prospect online al darrer trimestre de l’any.

Ir al contenido