Skip to main content

El projecte Activa’t ja comença a donar fruits. Amb la incorporació al setembre de 2015 de la segona fase de territoris on s’implanta l’Activa’t, ja estan en ple funcionament els 12 pilots: Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Nou Barris, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Terres de l’Ebre i Vilanova i la Geltrú.

Els 12 Espai Situa’t ja funcionen amb normalitat i el nombre de demandes augmenta amb rapidesa.

Quatre dels sis territoris de la primera fase (Girona, Granollers, Manresa i Nou Barris), ja han iniciat les sessions de psicoeducació per a persones amb problemes de salut mental greu (programa Klau de Re) i per a familiars (programa Proenfa). Les sessions a Sabadell i Lleida també iniciaran pròximament.

Paral·lelament, en els sis territoris de la primera fase s’estan duent a terme els cicles formatius de dinamitzadors de grups d’ajuda mútua (GAMs) tant per a persones amb problemes de salut mental com per a familiars.

A més, a Granollers, el pilot més avançat, ja han realitzat la formació de foment de l’apoderament Prospect (per a persones amb problemes de salut mental, familiars i professionals), han iniciat el GAM de familiars, i en el mes de febrer iniciaran també el GAM de persones amb problemes de salut mental.

Quatre dels sis pilots de la segona fase ja han iniciat entrevistes per al reclutament de persones participants en el projecte, que començarien amb la psicoeducació al segon trimestre del 2016.

Cada pilot funciona a velocitat diferent degut a les particularitats de cada territori, al volum de població de referència atesa als Centres de Salut Mental i a la pròpia activitat de l’entitat social.

Aquests resultats no serien possibles sense el gran esforç i implicació dels i les professionals dels serveis de salut mental de tots els territoris, que faciliten el reclutament de participants i imparteixen les formacions.

Per a més informació no dubteu en contactar-nos.

Ir al contenido