Skip to main content

Activa’t per la salut mental va estar present el passat 19 de setembre a la 7ª edició del European Congress on Mental Mental Health (ECMH), que va tenir lloc fins el dia 21 a prop de la localitat de Split (Croàcia) i va comptar amb la participació de més de 300 experts d’arreu del món.

Bàrbara Mitats, responsable de programes de recuperació i psicoeducatius de la Federació Salut Mental Catalunya, va presentar el projecte Activa’t com a model de treball participatiu i de col·laboració entre persones amb experiència pròpia, familiars i professionals en el disseny, implementació i millora de serveis de salut mental.

Diversos experts van oferir conferències en sessió plenària, com Akiko Hart, presidenta de la ISPS (International Society for Psychological and Social Approaches to Psychosis) del Regne Unit, membre de la comissió anglesa i directora de projectes de la xarxa Hearing Voices i antiga directora de Mental Health Europe.

En el congrés també es van presentar pòsters i es van desenvolupar presentacions simultànies en 7 sales diferents, a càrrec de professionals i persones amb experiència pròpia, entre elles l’Activa’t. També es va organitzar una taula rodona amb professionals i experts en primera persona per debatre sobre «Recuperació, relacions i competència professional«.

La presentació de l’Activa’t va tenir molt bona acollida, van assistir prop de 45 persones. En acabar la ponència els assistents van fer preguntes en relació a:

  • les propostes del projecte en l’àmbit infanto-juvenil
  • la relació amb el moviment associatiu més enllà de les entitats de salut mental en el procés de recuperació com a via d’inclusió social
  • la metodologia per mesurar l’impacte psicosocial del projecte
  • i els propers passos a seguir

Ir al contenido