Skip to main content

Salut Mental Catalunya col·labora en una formació Prospect i en la formació de facilitadores dutes a terme per la Confederación Salud Mental España

Salut Mental Espanya, amb la col·laboració del Ministerio de Drets Socials i Agenda 2030 ha dut a terme la formació de persones facilitadores del programa prospect a tot l’estat.

En total, hi han participat 24 persones de 12 territoris diferents i s’han realitzat tres mòduls: experiència pròpia en salut mental, familiars i professionals.

Des de l‘Activat per la Salut Mental de SMC hem participat en totes dues formacions. En la primera ocasió, es tractava d’una formació Prospect estatal en format presencial on les participants eren de diferents territoris. En la segona, una formació per a formar facilitadors i facilitadores en format on line. Aquestes formacions no tenen cost per a les participants. Des de SMC hem participat en totes dues ocasions com a facilitadores.

Volem agraïr, un cop més, a les primeres persones i familiars que hi participen, gràcies a la seva tasca de voluntariat per fer-ho possible.

Prospect, el programa d’empoderament de l’Activa’t per la salut mental

El programa Prospect correspon a la tercera fase del circuit de l’Activa’t, oferint espais de comunicació entre els tres agents implicats. Aquest programa parteix de la idea que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies tenen el dret d’exercir una participació més activa en els processos de recuperació i millora de la seva qualitat de vida; participació que es considera un dret inherent a la seva condició de ciutadans.

El programa es desenvolupa en format grupal, distingint grups de familiars o persones cuidadores, persones amb trastorn mental i professionals de la salut mental, en un bloc de formació continuada que abasta tres mòduls de formació per a cada grup i un mòdul comú.

Tota la informació sobre el Prospect

Ir al contenido