Skip to main content

Sitges va acollir el 27 de novemvre la 5a Jornada del Pla de Salut de la Generalitat, que va reunir a més de 2.000 persones, i que va destacar l’increment de l’esperança de vida dels catalans en 4 anys, com una de les gran fites del període 2011-15. De cara al futur (2016-20) els principals reptes del Departament de Salut són combatre l’obesitat, el sedentarisme i reduir les llistes d’espera. Un altre dels objectius fa referència a la salut mental, un dels indicadors en la millora de salut dels catalans que ha tingut un creixement més lent de l’esperat.

La jornada també va servir per presentar un total de 1.300 pósters científics de projectes innovadors, com el d’Activa’t per la salut mental. Entre els cinc pósters premiats dos tenien relació directa amb la salut mental:

· Impacte del programa INDI pel maneig de la depressió en atenció primària en la reducció de la ideació suïcida en pacients amb depressió, desenvolupat per Atenció Primària
· Camp de Tarragona, ICS i Servei Català de la Salut.
· Programa Pilot d´Atenció al Pacient Crònic Complexe en Salut Mental, desenvolupat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

 

Balançdel Pla de Salut 2011-2015:

Cristina Molina, directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, i Xavier Trabado, president de la Federació Salut Mental Catalunya, parlen del projecte Activa’t per la salut mental en aquet vídeo:

Ir al contenido