Skip to main content

Activa’t per la salut mental ja ha iniciat el camí per consolidar-se com a servei més arrelat al territori. Continua la seva activitat al 2021 gràcies al finançament de «la Caixa» i de la subvenció estatal de l’IRPF. Actualment s’estan duent a terme reunions amb el voluntariat i l’equip de professionals de les diferents formacions i activitats grupals del projecte per tal de continuar l’activitat. Així mateix continua l’atenció a través dels diferents Espais Situa’t a territori.

Encara queden activitats pendents del 2020 que es va haver de posposar a causa de la pandèmia por COVID 19, però s’ultimaran pròximament.

La continuïtat del projecte al 2021 també s’està coordinant amb els diferents agents de l’àmbit de la salut mental a territori, amb l’objectiu de garantir una implementació adequada en la cartera de serveis. I tot això tenint en compte l’actual situació de pandèmia i l’adaptació dels nostres programes, serveis i recursos a les restriccions per les alarmes sanitàries. En aquest sentit, les formacions del 2020 (Prospect, suport als programes psicoeducatius, moderació de GAM…) ja es van fer en modalitat online. Les demandes d’informació i orientació sobre salut mental s’estan atenent de manera online des dels Espais Situa’t arreu del territori.

L’any 2020, considerat any de transició cap a la consolidació, ha estat possible gràcies al suport financer de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, de Tarragona, de Barcelona i Dipsalut, així com l’Ajuntament de Barcelona. La feina no s’hagués pogut dir a terme sense la implicació del voluntariat, de l’equip i la col·laboració de les associacions i agents territorials que formen l’Activa’t.

Us anirem informant de les novetats de tot aquest procés, així com de les vies, canals i contactes per seguir col·laborant i fer possible el nostre projecte de recuperació i empoderament en salut mental. Gràcies a tothom!

Seguirem activant-nos per la salut mental, més enllà del pilotatge del projecte.

Balanç dels cinc anys del projecte Activa’t 

Després de 5 anys de funcionament, l’Activa’t va donar per finalitzada al 2019 la fase inicial de pilotatge als 12 territoris de Catalunya on ha estat present. Al 2020 es va iniciar una nova fase de suport a la implementació del projecte Activa’t a partir del compromís per part de l’administració de treballar en la futura implementació del projecte. Aquest any d’implementació ha estat possible gràcies a la gran tasca de tota la xarxa associativa, dels serveis de salut mental, de les avaluacions positives, dels finançadors, del personal implicat i de totes les persones voluntàries. Una col·laboració sense la qual no s’hauria pogut fer front a un 2020 tant complicat per la pandèmia de la Covid19.

Amb el pilotatge hem demostrat que l’Activa’t és un projecte eficaç per la recuperació i l’empoderament de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, que funciona i ajuda (podeu consultar els informes d’avaluació aquí).

Ir al contenido