Skip to main content

Els passats 5, 6 i 7 d’octubre, el projecte “Activa’t per a Salut Mental” va estar present al Congrés Internacional de Psicologia Comunitària (CIPC) 2018, que es va celebrar a Santiago de Xile, i del que van participar prop de 800 persones d’arreu del món.

La Laura Sicilia, activista d’ActivaMent, va presentar la Guia per a Grups d’Ajuda Mútua (GAM) de salut mental en primera persona, de la qual n’és coautora, amb Hernán Sampietro, realitzada en el marc del projecte Activa’t. L’espai va donar lloc a intercanviar experiències diverses sobre l’abordatge de la salut mental des de la perspectiva més comunitària i amb la participació directa dels col·lectius en primera persona.

Aquest congrés és una trobada bianual entre persones de tots els països que dediquen la seva tasca professional al treball de la psicologia comunitària, en aspectes tan diversos com la construcció sociourbana de les ciutats, la defensa dels drets humans, la promoció de l’autodeterminació dels pobles i comunitats indígenes o el treball de la salut comunitària, entre una àmplia llista de qüestions.

Al llarg del projecte Activa’t, s’ha realitzat un treball de recerca sobre els GAM que ha culminat amb aquests materials i eines elaborades per millorar-ne la qualitat i facilitar la participació en qualsevol tipus de dificultat (salut mental, oncologia, maltractament, addiccions, dol, malalties, desnonaments…).

Aquests materials, resultat d’un procés de sistematizació dut a terme per la consultoria Spora i l’entitat ActivaMent, i coordinat pels membres del projecte Activa’t per la salut mental, estan disponibles en aquest web per tal que qualsevol col·lectiu de persones que gestionen Grups d’Ajuda Mútua, més enllà de la salut mental, pugui fer-ne ús per millorar-ne el funcionament.