Skip to main content

La Diputació de Tarragona ha renovat el seu compromís en la preservació de la salut, com marca la línea tres del seu Pla Estratègic, amb la concessió d’una subvenció nominativa al 2019 per valor de 15.000 euros que continuar amb la implantació del projecte Activa’t per la salut mental al seu territori. La renovació del finançament a l’Activa’t s’emmarca en les polítiques de protecció i promoció de la salut de la Diputació de Tarragona.

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han estat dos dels territoris pilot del projecte, i dos dels Espais Situa’t que als darrers cinc anys han ofert informació i orientació a les persones amb problemes de salut mental, les seves famílies i professionals a territori. Des dels dos Espais Situa’t s’han fet també la coordinació i derivació de casos amb els diferents serveis i recursos de salut mental a la província de Tarragona.

El projecte Activa’t a Tarragona també va continuar al 2019 les diferents formacions per a persones amb problemes de salut mental, familiars i professionals, amb els programes psicoeducatius (La Klau de Re i Proenfa), programes d’apoderament (Prospect) i programes de suport mutu (GAM).

A continuació destaquem algunes de les principals dades de la implantació i activitat de l’Activa’t a la província de Tarragona al 2019:

  • 147 demandes ateses als dos Espais Situa’t: 78 al del Camp de Tarragona i 69 al de Terres de l’Ebre. El 73% les van fer dones i més de la meitat persones amb problemes de salut mental. El Tarragonès va ser la comarca amb més demandes, que principalment es van fer presencialment o per telèfon.
  • 8 demandes al Justament: de les quals es van derivar 3 casos al servei d’assessorament en drets i salut mental de la Federació Salut Mental Catalunya.
  • 29 participants als programes psicoeducatius La Klau de Re: es van fer edicions del programa a Tarragona (13 participants), Amposta (6) i Tortosa (10).
  • 9 participants als programes psicoeducatius Proenfa: es van fer dues edicions a Tarragona.
  • 40 participants als programes d’apoderament Prospect: 11 en primera persona, 12 familiars i 17 professionals.
  • 65 participants en les formacions de suport mutu dels GAM (Grups d’Ajuda Mútua): 4 edicions a Tarragona (42 participants) i 3 a les Terres de l’Ebre (23 participants).
  • 24 participants al programa per dinamitzar GAM: es va fer una formació per moderar GAM a Terres de l’Ebre (8 participants) i una trobada de persones moderadores amb 16 participants, també a Tarragona.

Ir al contenido