Amb motiu de la jornada de presentació «Activa’t per la salut mental: 2 anys de recorregut» que farem el dijous 8 de juny al Palau de la Generalitat us presentem la memòria de resultats 2015-16 de l’Activa’t, que com sabeu és un projecte impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona (VEUS).
La memòria recull l’objectiu de l’Activa’t, un projecte pilot de 4 anys de durada que ofereix a les persones un circuit d’atenció en salut mental. Les principals dades dels anys 2015 i 2016 d’aquest circuit són:
- 1.830 demandes ateses als 13 Espais Situa’t: informació i orientació en salut mental
- 296 participants als programes psicoeducatius (Proenfa i Klau de Re): entrenaments i estratègies per abordar els trastorns per a persones amb problemes de salut mental i familiars
- 289 participants a les formacions en apoderament (Prospect): participació activa, recuperació i millora com a drets inherents en salut mental
- 88 participants als GAM (Grups d’Ajuda Mútua): suport mutu
La memòria de resultats 2015-16 de l’Activa’t recull també testimonis de participants en el projecte, les formacions en dinamitzadors de GAM, les dades de l’avaluació del projecte pilot, les eines i materials de comunicació i formació, les aparicions als mitjans de comunicació o els actes locals de presentació i sensibilització, aixñi com les dades de contacte dels 13 Espais Situa’t.
Altres dades interessants d’aquests 2 anys de l’Activa’t són:
- 1.926 persones beneficiàries
- 16 associacions participants
- 11 proveïdors sanitaris
- 448 persones a l’avaluació del circuit
- 85 professionals
- 49 persones voluntàries
- 15 entitats col·laboradores i patrocinadors
Tot i que el que millor explica el que hem fet en aquest dos anys són testimonis com aquests:
» Gràcies per tot el suport que esteu fent per mi, per la meva família.
» Ha estat una experiència de creixement i coneixement del meu trastorn i de mi mateixa.
» Compartir les experiències de familiars, usuaris i professionals ha estat molt gratificant i ens ha donat esperança.
» M’ha agradat compartir les meves dificultats amb altres professionals. I ha estat molt interessant la vivència del trastorn explicada en primera persona.