Skip to main content

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Imagen1.jpg

El programa de formació en empoderament Prospect ofereix espais de comunicació entre els tres agents implicats: primeres persones, familiars i professionals

El projecte Activa’t per la Salut Mental ha finalitzat amb èxit la 8a edició de la formació en empoderament Prospect a la demarcació de Girona. Aquesta formació ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Girona, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Un total de 40 persones han participat en la formació, que va tenir lloc entre l’11 i el 20 de desembre del 2023, i va celebrar-se en format online. Els participants estaven formats per 10 primeres persones, 13 professionals i 7 familiars.

Les persones que van participar al mòdul de 1a persona, provenien de l’Espai Situa’t Girona, SRC Girona, Club Social l’Encenall de Calella, Comitè en Primera Persona de l’Anoia, Santa Coloma de Gramenet, El Bruc de Barcelona, Martorell i un GAM de dones online de Barcelona. Pel que fa al mòdul de familiars, aquests provenien de Pals, la Vall d’Aran, Andorra, Martorell i Santa Cristina d’Aro. Per últim, al mòdul de professionals, els participants venien de l’Espai Situa’t de Terres de l’Ebre, l’Espai Situa’t de l’Alt Pirineu, de l’Ocell de Foc de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Llefià, del SRC Blanes, de servei post-penitenciari, del CT Mas Ferriol del CET El Puig Banyoles, de l’Ocell de Foc de Girona, de SBAS La Selva, Club Social l’Encenall de Calella i d’Acció Comunitària Teixint Barri Vilanova i la Geltrú.

Una eina per a l’empoderament i la recuperació

Aquest programa, que ja ha demostrat ser una eina valuosa per al creixement personal i la gestió de la pròpia vida, destaca pel seu enfocament en l’auto-cura i la presa de decisions.

L’horitzó marcat pel programa és l’empoderament i la recuperació, amb l’objectiu clar de garantir un nivell de vida digna i satisfactòria per a cada participant, reconeixent aquest procés com a únic i intransferible.

El programa Prospect es consolida com a defensor dels drets de les persones amb problemes de salut mental, fomentant espais de reflexió positiva sobre la salut mental i posant de manifest situacions de vulneració de drets. Un dels punts clau és col·locar a les persones i les seves famílies al centre, allunyant-se dels estigmes associats als rols de malalt i als diagnòstics. A més, es promou activament la cura de les persones cuidadores dins dels nuclis familiars.

En quant a la metodologia, es destaca que el programa Prospect no se centra exclusivament en continguts teòrics, sinó que fomenta la participació del grup i l’aprenentatge vivencial a través de l’intercanvi d’experiències i tècniques.

Una experiència que deixa petjada

Les valoracions positives dels participants reforcen l’èxit global de la formació, amb un agraïment especial al treball voluntari dels facilitadors. Alguns comentaris de persones participants d’aquesta edició:

  • Ha estat una gran experiència personal (Participant amb experiència pròpia)
  • Que se mantenga el grupo creado, que sirva para crear un GAM online. ¡Empoderamiento! (Participant familiar)
  • Ha sigut una formació molt enriquidora per la manera com ha sigut dinamitzada i els continguts que s’han treballat (Participant professional)

Gràcies a totes les persones voluntàries per fer-ho possible!

Un cop més, volem agrair la tasca de facilitació de les persones voluntàries, que fan possible el programa d’empoderament en salut mental gràcies a la seva implicació i al valor de la seva experiència.

El programa formatiu Prospect es fa en col·laboració amb la Confederación Salud Mental España i no seria possible sense l’equip de persones voluntàries que hi posen l’ànima. Gràcies!

Més informació

enllaç amb més informació El Prospect, formació en empoderament en salut mental

Ir al contenido