Skip to main content

El programa Prospect és possible gràcies a totes les persones voluntàries que hi participen arreu del territori

Des del 26 d’abril i fins el passat 8 de maig, l’associació Arep per la salut mental ha acollit una nova edició del Prospect a la ciutat de Barcelona, que ha estat co-liderada i organitzada amb la implicació de l’Espai Situa’t Barcelonès Nord, els dos Espai Situa’t de la ciutat de Barcelona (Dreta i Nord, Esquera i Litoral), així com també amb el suport de les companyes d’altres recursos que, davant les circumstàncies de l’equip tècnic, han fet la feina d’organització i preparació per tirar endavant amb el Prospect de Barcelona 2023.

En total, hi han participat 43 persones: 15 professionals, 16 familiars i 12 primeres persones. En el mòdul comú hi ha participat un total de 37 persones. A més, tots els mòduls han comptat amb la participació activa de 8 persones facilitadores que, amb la seva enorme tasca de voluntariat, han fet possible el desenvolupament de les diferents sessions.

Les participants formen part de diverses associacions: AFEM Nou Barris, Arep per la salut mental, AFATRAC i AMMAME.

Tornant a la normalitat de la presencialitat

Després de les modalitats de formació de Prospect online arran de la pandèmia per Covid-19, ha estat possible, per segony any consecutiu, la retrobada entre persones amb circumstàncies diferents i l’intercanvi, cos a cos, de les experiències personals en clau de salut mental, tant de primeres persones, com de familiars i professionals. Les persones participants de tots els mòduls, eren, per tant, heterogènies, amb històries, necessitats i expectatives diferents.

Valoracions de les participants

Les sensacions de les participants han estat positives, valorant la formació en les diverses enquestes de satisfacció amb un 4,6 sobre 5. Compartim algunes de les valoracions de les participants:

“Crec que ha estat una experiència única el poder haver estat testimoni i/o company d’exemple de vida compartit. És un programa molt enriquidor a nivell personal.” (Primera persona).

“Aquest curs m’ha servit per reflexionar i intentar entendre a les famílies que no pensen com jo i posar-me al seu lloc” (Familiar).

“Gràcies per l’espai, ha estat molt enriquidor i útil per aplicar a treball diari.” (Professional).

Gràcies a totes les voluntàries

Com ja s’ha comentat, en general les valoracions han estat molt positives. L’èxit de la formació ha estat, en gran part, gràcies a les persones voluntàries facilitadores que han permès dur a terme amb èxit la formació. Gràcies de nou per la vostra tasca i implicació en el projecte.

També ens agradaria agrair als diferents agents del territori la seva col·laboració en quant a la difusió i la participació, especialment a l’associació Arep per la salut mental, qui ha possibilitat l’espai físic per poder-la dur a terme en aquesta edició.

Un cop més, seguim endavant cap als horitzons de l’empoderament i la ciutadania en clau de salut mental.

Més informació

Ir al contenido