Skip to main content

SMC treballa per a continuar promovent l’horitzontalitat i l’empoderament a través dels GAM

El passat dilluns 18 de juliol, es va celebrar l’entrega de diplomes de la primera edició del curs de Formació de persones Formadores de Moderadores de Grups d’Ajuda Mútua (GAM) en primera persona, de familiars i de Benestar Emocional.

9 persones d’entitats federades a Salut Mental Catalunya (SMC) d’arreu del territori català, implicades en moderació de GAM, van rebre els diplomes de la mà de Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de la Salut Mental, i Marta Poll, directora de SMC.

Les participants van mostrar el seu entusiasme amb la formació amb afirmacions com “el GAM és un espai que contribueix enormement a la recuperació, és un espai miracle» o que “els GAM s’haurien de posar de moda, igual que un objecte, una peça de roba, una beguda, etc.”.

El treball de l’Activa’t per la Salut Mental

Amb aquesta formació es pretén continuar impulsant l’horitzontalitat a través dels GAM i que les associacions tinguin agents actius capacitats per formar a persones moderadores de GAM, de manera que les pròpies associacions puguin fer formacions. A més, des de SMC també treballem, doncs, perquè aquestes moderadores esdevinguin formadores, amb la voluntat de construir una bossa de persones formadores, les quals impartiran properes formacions en dinamització de GAM, impulsades des de l’Activa’t.

Així doncs, el projecte Activa’t per la Salut Mental segueix sumant accions orientades a la capacitació, l’empoderament i el suport mutu.

Més informació

Què és el projecte Activa’t per la Salut Mental?

Coneix més sobre els Grups d’Ajuda Mútua (GAM)

Ir al contenido