Skip to main content

La meitat de les participants s’ha mobilitzat per a la creació de nous Grups d’Ajuda Mútua i la resta vol seguir participant en el projecte

Entre els mesos de setembre i novembre del 2023 es va realitzar a Sabadell la Formació de Moderació de Grups d’Ajuda Mútua (FdGAM) de familiars, en el marc del projecte Activa’t per la Salut Mental, en aliança amb els serveis de salut mental i les associacions locals de familiars i persones usuàries. La formació s’ha dut a terme en format presencial a Sabadell en un total de 10 sessions setmanals celebrades els dilluns de 16h a 19.30h.

Les formadores han estat les responsables dels Espais Situa’t del Vallès Occidental i del Vallès Oriental, així com una formadora familiar en pràctiques, la Susana Ruiz, que compta amb un llarg recorregut com a moderadora de Grups d’Ajuda Mútua (GAM) i que es va formar l’any passat amb SMC per formar a d’altres familiars en la creació i desenvolupament d’un GAM.

Satisfacció entre les participants

En total, hi ha hagut participats 8 persones (2 homes i 6 dones), amb un percentatge d’assistència al curs del 90%. La valoració general de la formació ha estat molt positiva (5 sobre 5). Algunes de les persones familiars participants estan vinculades a diferents associacions del territori, com Daruma, Afatrac i Salut Mental Sabadell, i d’altres no estan vinculades a cap associació en particular.

Entusiasme per seguir impulsant els GAM

Totes les participants van manifestar que volien continuar participant i formant part d’un GAM. Concretament, de les 8 persones que han participat, 4 d’elles han començat ja a mobilitzar-se per la creació de nous GAM al territori, 1 d’elles seguirà formant part dels GAM com a participant i la resta probablement s’afegeixin als nous GAM que s’iniciaran gràcies als i les familiars recent formades.

Un cop més, gràcies a totes les voluntàries del projecte per fer-ho possible!

Més informació

  Amb el suport de:

Ir al contenido