Skip to main content

L’Activa’t per la salut mental, a través de la Federació Salut Mental Catalunya, participarà a l’estudi “La Gestió Col·laborativa de la Medicació (GCM): Un projecte de recerca i acció participativa en salut mental” facilitant la inclusió de persones amb experiència pròpia i familiars voluntaris com a mostra per la investigació.

L’objectiu del projecte és elaborar una Guia GCM adaptada a la realitat social i cultural de Catalunya que es basa en experiències prèvies al Canadà i al Brasil. Per adaptar-ho a la nostra realitat, en una primera fase, s’investigarà sobre les percepcions i experiències associades al consum de psicofàrmacs a Catalunya, especialment antipsicòtics, i els seus efectes en la qualitat de vida i quotidianitat dels consumidors.

Es tracta d’una recerca orientada a la implementació de polítiques de salut integradores i sostenibles dins de l’àmbit de la salut mental que permetin la promoció de la participació en aquest col·lectiu i l’assoliment d’un nivell ple de ciutadania. L’estudi es basarà en entrevistes, qüestionaris i grups de discussió amb usuaris de psicofàrmacs i, també, amb cuidadors i professionals.

Els promotors d’aquest projecte són la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb el suport del programa RecerCaixa, i ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Recerca Clínica corresponent a la legislació vigent. Així mateix es duu a terme amb respecte als principis enunciats a la declaració d’Hèlsinki i a les normes de bona pràctica clínica i de recerca qualitativa en salut.

Ir al contenido