Skip to main content

Activa’t per la salut mental busca persones amb problemes de salut mental per completar els 2 Grups de Reflexió que queden per engegar el projecte d’implementació del nou “Manual per a la comprensió del patiment psicològic”.

El nou manual vol fer-se a partir d’un model participatiu per a la recuperació i la comprensió del patiment psicològic, i proporcionar eines per a l’autogestió del benestar de les persones amb problemes de salut mental.

S’han creat 5 Grups de Reflexió (10 participants per grup) de persones amb problemes de salut mental, tant activistas com testimonis en primera persona sense cap vinculació amb les associacions d’aquest àmbit. Els 3 grups amb persones activistes ja s’han fet i ara cal trobar persones no activistes per formar els 2 grups restants.

Per cumplir amb els requisits, les persones han de visitar-se en algun servei de salut mental i no ser ni activistas ni estar vinculades a cap associació de salut mental.

Les persones interessades en participar als grups s’han de posar en contacte amb l’Espai Situa’t més proper a la seva població. L’Activa’t té 13 Espais Situa’t distribuits per tot el territori català, com a punts d’informació, orientació i assesorament en salut mental. Podeu trobar el vostre Espai Situa’t en aquest enllaç.

El projecte d’implementació del nou “Manual per a la comprensió del patiment psicològic” és una iniciativa de la Federació Salut Mental Catalunya i de la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1ª Persona (VEUS), i s’emmarca dintre de l’Activa’t.

L’objectiu dels Grups de Reflexió és recollir l’opinió i experiència de les persones amb problemes de salut mental per incorporar la informació més adient per el·laborar un manual amb eines que els facilitin l’autogestió del seu benestar.

Les aportacions, que són anònimes i confidencials, s’incorporaran a la fase de debat per consensuar un guió del que surti la redacció del manual. Abans de l’estiu, es farà en una jornada de treball que reunirá a persones amb problemes de salut mental i professionals.

L’objectiu és que el manual es comenci a utilizar durant el 2017.

Ir al contenido