Skip to main content

Del 3 al 13 de Juliol del 2017 es va celebrar a la Biblioteca Pública Carles Rahola de la ciutat de Girona la segona edició del programa de formació en apoderament PROSPECT, emmarcat dins el projecte Activa’t per la Salut Mental, liderat a territori per l’aliança amb l’Institut d’Assistència Sanitaria (IAS) i l’Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques.

El programa europeu Prospect busca el desenvolupament de l’apoderament de la persona amb problemes de salut mental greu i de la família pe rmillorar la qualitat de vida. Cada edició del programa consta d’un mòdul per a persones amb problemes de salut mental, un mòdul per a familiars, un mòdul per a professionals i un quart mòdul comú amb els tres grups, per als que es van formar persones voluntàries com a dinamitzadores.

El mòdul per a professionals de la Salut i Atenció Social es va desenvolupar tenint com a objectiu la promoció de la reflexió sobre la relació entre la malaltia mental i la ciutadania, i establir propostes per a la millora de l’atenció. Aquest mòdul va comptar amb l’assistència de 14 professionals. El mòdul va ser impartit per dues facilitadores de la Federació Salut Mental Catalunya.

El modul de familairs es va dur a terme amb l’objectiu d’afavorir la recuperació de la confiança en un mateix, i reconèixer i aprofitar recursos interns i externs per millorar la qualitat de vida. Va comptar amb l’assistència de 9 familiars i va ser impartit per dues facilitadores de l’assocaició AREP.

El mòdul per a persones amb experiència pròpia, amb l’objectiu de reforçar les bases per a la recuperació i integració social, va ser impartit per dos facilitadors i una estudiant en pràctiques, i va comptar amb 16 participants.

El dia 13 de juliol es va celebrar el mòdul comú, on hi van participar les 36 persones dels 3 col·lectius, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre els tres col·lectius implicats.

L’avaluació d’aquesta edció del Prospect ha estat valorada molt positivament pels 3 col·lectius, tal com han indicat les diferents valoracions i enquestes realitzades. El comentari més habitual ha estat «continueu amb més edicions d’aquest curs».

Dipsalut col·labora en el finançament del pilot a la demarcació de Girona.

Ir al contenido