Skip to main content

L’avaluació de l’impacte del circuit Activa’t per la Salut Mental, que està duent a terme Iválua – Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques-, ha superat l’equador. Hem completat el primer seguiment als participants del pilot, realitzat als 6 mesos d’haver finalitzat els psicoeducatius (Klau de Re per a persones amb experiència pròpia, i Proenfa per a familiars).

En el pilot participen 448 persones, en forma d’unitats familiars: 222 d’elles han participat al circuit de formació i apoderament Activa’t, i les altres 226 han restat com a grup control. La ubicació en un o altre grup va ser definida de forma aleatòria, abans d’iniciar el circuit Activa’t, i el grup control s’ha mantingut al marge de qualsevol activitat relacionada amb el circuit Activa’t.

En aquest seguiment dels 6 mesos, realitzat pels tècnics de l’Espai Situa’t, hem pogut avaluar un 70% dels participants inclosos al pilot. Les persones que no s’han pogut avaluar ha estat per diversos motius, des de temes de salut, de trasllat fora de Catalunya, o desvinculació del programa, entre d’altres. Això ens permetrà veure com han evolucionat els dos grups, el grup tractament, i el grup control, i determinar l’impacte del programa sobre la recuperació de la persona amb un trastorn mental, i sobre la càrrega de cura i suport social del familiar.

Des de l’Activa’t es vol destacar i agrair la implicació, el compromís i la disposició de totes les persones participants, ja sigui en grup tractament o en grup control, doncs gràcies a elles podrem avaluar els resultats per permetre la incorporació en la cartera de serveis.

Els primers resultats d’aquest seguiment s’obtindran al llarg del 2018, si bé es preveu publicar-los conjuntament al finalitzar l’anàlisi de tot el pilot.

En aquests moments ja està en marxa el seguiment dels 12 mesos als participants i, un cop finalitzat, les persones del grup control que no havien pogut accedir al circuit Activa’t, podran finalment incorporar-s’hi durant el 2018.

Ir al contenido