Skip to main content
13
Espais Situa't
759
Demandes ateses 2015
220
participants 2015

El 2015 vam engegar el projecte Activa’t per la salut mental amb l’objectiu d’apoderar les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies en el tractament i el procés de recuperació convertint-los en agents actius de la seva salut.

Per a aconseguir-ho, hem implantat 13 Espais Situa’t pel territori català (oberts a tothom) i hem iniciat el circuit Activa’t per a persones  amb problemes de salut mental i les seves famílies seguint tres fases: psicoeducatius, desenvolupament de l’apoderament i Grups d’Ajuda Mútua.

Durant aquest primer any, dels 3 que dura el projecte pilot, s’han aconseguit superar les fites esperades, sobretot en el servei d’orientació i assessorament ofert des dels Espai Situa’t, en arribar gairebé a les 800 demandes ateses.

S’han incorporat al circuit de l’Activa’t més de 200 persones al 2015, i 200 més durant el primer trimestre del 2016.

S’ha celebrat un programa Prospect, i durant el 2016, se’n celebraran 5 més.

S’estan duent a terme formacions en dinamització de Grups d’Ajuda Mútua per a persones amb experiència pròpia en salut mental i per a familiars, per tal de preparar dinamitzadors/es per als Grups d’Ajuda Mútua que sorgiran en la tercera fase del circuit.

S’han celebrat 10 presentacions a la ciutadania i mitjans de comunicació, ampliant així el coneixement del servei (2 més al primer trimestre del 2016).

Al primer trimestre del 2016 s’ha engegat un Comitè d’Experts per Experiència per tal d’assessorar sobre la creació de material informatiu en salut mental, responent a necessitats detectades.

Els 2 anys que resten de projecte pilot volem fer créixer l’Activa’t encara més, per arribar a completar tot el circuit, i aconseguir que l’administració pugui incloure aquests serveis a les xarxes públiques d’atenció.

Ir al contenido