Skip to main content

El pròxim dilluns 16 de novembre presentem l’Activa’t per la salut mental a Granollers, un dels dotze territoris pilots a Catalunya, en un acte dirigit a la ciutadania, moviment associatiu i al sector sociosanitari. L’acte tindrà lloc a la Sala Francesc Tarafa de 18h a 20h.

El projecte Activa’t per la salut mental, de base comunitària, pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental i els seus familiars puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida, a través de la informació, la formació i l’ajuda entre iguals.

És un projecte impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. El projecte s’inicia amb un pilot, de 3 anys de duració, amb l’objectiu d’avaluar-lo i incorporar-lo a la cartera de serveis, i es materialitza a 12 municipis catalans a través de 12 associacions.

A Granollers el projecte va arrencar al mes de febrer d’enguany i es duu a terme gràcies al treball conjunt de l’Associació DARUMA i el Centre Assistencial en Salut Mental Benito Menni.

L’Activa’t posa a disposició de la ciutadania el servei Espai Situa’t als 12 municipis, un punt d’informació i assessorament sobre salut mental obert a la ciutadania per a qualsevol consulta. A Granollers es pot trobar a l’Avinguda del Parc número 9, 3a planta.

Programa previst a Granollers:

18h – Benvinguda i presentació

• Aurora Dueñas, directora dels sectors sanitaris Barcelonès Nord i Maresme, i Vallès Oriental de la Regió Sanitària Barcelona
• Mercè Montoy, presidenta de DARUMA (Associació de Familiars de Malalts Mentals del Vallès Oriental)
• Dr. Joan Orrit, director gerent de l’Hospital Benito Menni
• Meritxell Budó, vicepresidenta quarta i presidenta delegada de l’Àrea d’atenció a les persones de la Diputació de Barcelona
• Josep Mayoral, alcalde de Granollers

18h25 – Què és el projecte Activa’t? Desenvolupament a Granollers: què, com, quan i qui? 

• Projecció Vídeo presentació del projecte “Activa’t per la salut mental” (20’)
Dr. Emilio Rojo, Coordinador del Comitè de Lideratge Assistencial del projecte *
• Raquel Ariza, responsable de l’Espai Situa’t a Granollers
• Dra. Blanca Navarro, Coordinadora del CSMA Benito Menni Granollers
• Marisa Blanco, familiar d’una persona amb problemes de salut mental que ha participat al programa prospect i dinamització de GAM’s.
• Jordi Gómez, testimoni amb experiència pròpia, formant-se com a dinamitzador de Grups d’Ajuda Mútua (GAM’s), activista i membre d’ActivaMent Barcelona i promotor de la delegació ActivaMent Granollers.

+ Debat amb els assistents

Modera: Machús San Pío, directora del projecte Activa’t per la salut mental a la Federació Salut Mental Catalunya

Data: Dilluns 16 de novembre.
Lloc: Sala Francesc Tarafa (Carrer de Corró, 47)
Hora: 18h

El projecte pilot a Granollers compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers. El projecte Activa’t també compta amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa entre d’altres col·laboradors privats.

Ir al contenido