Skip to main content

Granollers, Manresa, Nou Barris (Barcelona) i Girona han estat els primers territoris en que s’han celebrat edicions del programa d’apoderament prospect, amb 152 participants, corresponent a la segona fase del circuit de l’Activa’t (després dels psicoeducatius i abans dels Grups d’Ajuda Mútua).

Totes les edicions de prospect consten de 4 mòduls, un per a persones amb experiència en primera persona, un per a familiars, un per a professionals i un mòdul comú en que totes les persones participants treballen les dificultats i les possibles solucions als entrebancs de comunicació en les seves interaccions.

Al mes de novembre es va realitzar a Granollers amb un total de 39 participants: 7 en primera persona, 15 familiars i 17 professionals.

Al mes de maig, es va celebrar a Manresa amb 46 assistents: 14 en primera persona, 15 familiars i 17 professionals.

Al mes de juny, a Nou Barris (Barcelona), amb 33 persones: 9 en primera persona, 14 familiars i 10 professionals.

I al mes de juliol, a Girona, amb 34 participants: 9 en primera persona, 9 familiars i 16 professionals.

Després de l’estiu realitzarem els prospects dels territoris restants de la primera fase (Sabadell al setembre i Lleida al novembre), i entre novembre i desembre a Tarragona. Al 2017 celebrarem les edicions de la resta de territoris.

El programa Prospect parteix de la idea que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies haurien d’exercir una participació més activa en els processos de recuperació i millora de la seva qualitat de vida; participació que es considera un dret inherent a la seva condició de ciutadans. A més, promou un apropament d’igual a igual amb el professional.

El programa es desenvolupa en format grupal distingint grups de familiars, persones amb trastorn i professionals de la salut mental, en un bloc de formació continuada d’unes 22 hores que abasta tres mòduls respectius de formació per a cada col·lectiu, més un mòdul comú en el que hi participen els tres grups.

Programa Prospect
Ir al contenido