Estem treballant en la creació d’un directori amb els recursos i els serveis en salut mental a Catalunya. Mentrestant podeu consultar el Mapa de Recursos publicat al web de Salut Mental Catalunya.

Al Mapa de Recursos de Salut Mental a Catalunya trobareu els serveis i programes socials i laborals que hi ha arreu de Catalunya per a persones que tenen problemes de salut mental i per a les seves famílies.

Suports descarregables sobre salut mental

Descarrega en pdf la guia “Com acompanyar millor en salut mental
Descarrega en pdf el tríptic “Com aprofitar millor la consulta

Biblioteca de salut mental

En aquest apartat del web de l’Activa’t anirem compartint amb vosaltres enllaços d’interès en salut mental, tant els que estan publicats en altres apartats del web, com d’altres que creiem que poden ser d’interès per vosaltres.

Mental Health Foundation: fundació de salut mental del Regne Unit

Canal de Salut del Departament de Salut – Generalitat Catalunya 

«Estratègies de lluita contra l’estigma en salut mental». Dossiers del Tercer Sector, núm. 26 (maig de 2013).

Pla integral de salut mental i addiccions – Generalitat de Catalunya

Guia: Cómo defender nuestros derechos.
Aquesta guia està publicada per la Federació en primera persona d’associacions d’usuaris dels serveis de salut mental d’Andalusia, adreçada a les persones amb problemes de salut mental, sobre els drets de les persones amb discapacitat de la Convenció.

Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat.
Text complet de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, ratificada per Espanya.

Manual de derechos humanos y salud mental.
Document elaborat des de la perspectiva dels usuaris de serveis de salut mental. Està adreçat a les persones que reben atenció de salut mental a Xile, per tal que coneguin i defensin els seus drets, així com als professionals, tècnics i equips de salut mental perquè respectin i promoguin els drets en la seva pràctica quotidiana i siguin el fonament de la seva relació ètica amb els usuaris i les usuàries.

Drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària – Departament Salut – Generalitat Catalunya

Guia de planificació anticipada de decisions en salut mental (desenvolupada a Andalusia, pel Grup de Drets Humans i Salut Mental).

Mapa Recursos Salut Mental – SMC Salut Mental Catalunya

“Empoderamiento del usuario de salud mental” – declaración de la Oficina
Regional para Europa de la OMS