Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) són reunions de persones que s’ajunten de forma voluntària amb la finalitat d’ajudar-se mútuament i assolir un propòsit especial. Suposen un suport continuat i indefinit basat en el contacte social entre iguals.

donesgam

En el nostre cas, aquests GAMs són dirigits a persones amb problemes de salut mental i a familiars que siguin capaces de participar d’una dinàmica grupal per oferir un espai de desenvolupament d’estratègies d’apoderament que serveixen pel maneig quotidià d’un trastorn mental, així com un espai d’auto-suport continuat, per lluitar contra l’estigma i refer i/o enfortir la xarxa de relacions socials.

Els GAMs es desenvolupen amb caràcter indefinit a la xarxa de la Federació Salut Mental Catalunya i estan dirigits per familiars voluntaris que han passat per un procés d’entrenament dirigit a preparar-los específicament per a la dinamització grupal.

Aquests GAMs es duen a terme a les associacions locals. En aquest enllaç podeu consultar les 63 associacions que formen part de la Federació Salut Mental Catalunya que teniu més a la vora.
gams