16 nov.: Presentació d’Activa’t per la salut mental a Granollers

By 15 octubre, 2015Sin categoría

El pròxim dilluns 16 de novembre presentem l’Activa’t per la salut mental a Granollers, un dels dotze territoris pilots a Catalunya, en un acte dirigit a la ciutadania, moviment associatiu i al sector sociosanitari. L’acte tindrà lloc a la Sala Francesc Tarafa de 18h a 20h.

El projecte Activa’t per la salut mental, de base comunitària, pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental i els seus familiars puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida, a través de la informació, la formació i l’ajuda entre iguals.

És un projecte impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. El projecte s’inicia amb un pilot, de 3 anys de duració, amb l’objectiu d’avaluar-lo i incorporar-lo a la cartera de serveis, i es materialitza a 12 municipis catalans a través de 12 associacions.

A Granollers el projecte va arrencar al mes de febrer d’enguany i es duu a terme gràcies al treball conjunt de l’Associació DARUMA i el Centre Assistencial en Salut Mental Benito Menni.

L’Activa’t posa a disposició de la ciutadania el servei Espai Situa’t als 12 municipis, un punt d’informació i assessorament sobre salut mental obert a la ciutadania per a qualsevol consulta. A Granollers es pot trobar a l’Avinguda del Parc número 9, 3a planta.

Programa previst a Granollers:

18h – Benvinguda i presentació

• Aurora Dueñas, directora dels sectors sanitaris Barcelonès Nord i Maresme, i Vallès Oriental de la Regió Sanitària Barcelona
• Mercè Montoy, presidenta de DARUMA (Associació de Familiars de Malalts Mentals del Vallès Oriental)
• Dr. Joan Orrit, director gerent de l’Hospital Benito Menni
• Meritxell Budó, vicepresidenta quarta i presidenta delegada de l’Àrea d’atenció a les persones de la Diputació de Barcelona
• Josep Mayoral, alcalde de Granollers

18h25 – Què és el projecte Activa’t? Desenvolupament a Granollers: què, com, quan i qui? 

• Projecció Vídeo presentació del projecte “Activa’t per la salut mental” (20’)
Dr. Emilio Rojo, Coordinador del Comitè de Lideratge Assistencial del projecte *
• Raquel Ariza, responsable de l’Espai Situa’t a Granollers
• Dra. Blanca Navarro, Coordinadora del CSMA Benito Menni Granollers
• Marisa Blanco, familiar d’una persona amb problemes de salut mental que ha participat al programa prospect i dinamització de GAM’s.
• Jordi Gómez, testimoni amb experiència pròpia, formant-se com a dinamitzador de Grups d’Ajuda Mútua (GAM’s), activista i membre d’ActivaMent Barcelona i promotor de la delegació ActivaMent Granollers.

+ Debat amb els assistents

Modera: Machús San Pío, directora del projecte Activa’t per la salut mental a la Federació Salut Mental Catalunya

Data: Dilluns 16 de novembre.
Lloc: Sala Francesc Tarafa (Carrer de Corró, 47)
Hora: 18h

El projecte pilot a Granollers compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers. El projecte Activa’t també compta amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa entre d’altres col·laboradors privats.

Utilizamos cookies para garantizar que tenga la mejor experiencia en nuestro sitio web.